Sherpa Rally 2018, EGER
Sherpa Rally Info | Sherpa Rally Nevezés | Red Bull DolomitenMann | Támogatóink | Eredmények |


XI. EGED-HEGYI SHERPA RALLY

Szeretnéd kipróbálni a teljesítőképességed határait, van egy ötletünk...:-)

Több mint tíz év telt el az első versenyünk megrendezése óta, minden évben alakítottunk ezen az egyedi extrém sport versenyen, a ti véleményeitek, visszajelzéseitek alapján. Gyere el, ha már sokat próbált sportoló vagy, mert a nehézség és az élmény garantált 60kg a hátadon. Most kezded a mozgást? Tűzd ki ezt a versenyt célnak és válasz egy könnyebb súlyt.

Az első magyarországi teherhordó verseny! Új futamokkal! A hivatásos teherhordók mintájára mindenki kipróbálhatja magát élesben, az emberi teljesítőképesség határait súrolva, szervezett keretek között. Kísérőkkel, barátokkal körülvéve, és ami a legfontosabb: Biztonságban!

Az első magyarországi teherhordó verseny! Új futamokkal! A hivatásos teherhordók mintájára mindenki kipróbálhatja magát élesben, az emberi teljesítőképesség határait súrolva, szervezett keretek között. Kísérőkkel, barátokkal körülvéve, és ami a legfontosabb: Biztonságban!

Helyszín:

Eger, Eged-hegy
Eger, Eged-hegy
Időpont: 2018. Szeptember 29. 12 óra
Rajt: Kiseged-dűlő
Cél: Eged-hegyi kilátó
Táv: 4 km
Szintkülönbség: 300 m
Súly: nők: 20 kg, férfiak: 20, 40, 60 kg


Program tervezet:

8.00-10.00 óra- Helyszíni nevezés
11.00 óra- Sherpa manó rajt
12.00 óra- Sherpa Rally (Női 20kg, Férfi 20kg 40Kg!!!, Férfi 60kg) Mass Start, Tömegrajt.
14.00 óra- Eredményhirdetés


Nevezési információk:

Sherpa Manó futam: Az idén is várjuk a gyerekeket kedvcsináló túrára. A verseny útvonalán sétálhatnak fel az Egedre családtagok kíséretében. Nevezési díj és természetesen súly nélkül. A napot ajándékokkal tesszük emlékezetessé.

Sherpa Váltó: Ebben az évben is rendezzünk váltóversenyt. A 60 kg-os terhet 2 ember viheti felváltva, az útvonal során bárhol cserélhetnek úgy, hogy azzal az egyéni indulókat ne akadályozzák. Nevezési feltételek megegyeznek az egyéni indulókéval.

Sherpa Rally:

  • Női futam 20 kg - al hátizsákban, a súlyt biztosítjuk, a hátizsákról a versenyzőknek maguknak kell gondoskodni. Olyan méretű hátizsákra van szükség, amibe belefér egy 20kg os zsákos anyag kb: 25x45x10 méretben!
  • Férfi 20 kg – al hátizsákban (a súlyt biztosítjuk, a hátizsákról a versenyzőknek maguknak kell gondoskodni.)
  • Férfiak 40, 60 kg - al hord kereten (a súlyt és a hord keretet is biztosítjuk.)
  • Sherpa Váltó: A 60 kg-os terhet 2 ember viheti felváltva. Az útvonal során bárhol cserélhetnek, úgy hogy azzal az egyéni indulókat ne akadályozzák. Nevezési feltételek megegyeznek az egyéni indulókéval.


Nevezés:

Online előnevezést 2018.09.14-ig tudunk elfogadni. Figyelem! Az előnevezés csak a nevezési díj befizetésével érvényes, melynek határideje szintén 2018.09.14.

Előnevezési díjak:
2018.08.20.- ig. 8000.-
2018.09.14.- ig. 10.000.-
Helyszíni nevezés: 12.000.
Számlaszám: OTP 11739009-20253420

A helyszíni nevezésre a verseny napján 2018.09.29.-én 8-10 óráig van lehetőség. Nevezési díj a helyszínen: 12.000.-Ft.

Díjazás: 1-3. helyezettek értékes jutalom. A távot teljesítőknek: befutócsomag és emblémázott póló.

Női indulók és a férfi 20 kg al versenyzőknek saját hátizsákot kell használniuk, férfi 40, 60 kg al versenyzőknek hord keretet biztosítunk. Minden 18. életévét betöltött nőt és férfit várunk, aki igazán felkészült és már kipróbálta magát kemény versenyeken.

A rajt a Kiseged dűlőben lesz (a szokásos helyszínen), ez az Egert- Noszvajjal összekötő főút mellett található Mátyus Udvarház (az Eger táblától Kb.: 2kmre) bejáratával szemben található földúton, 400m re a baloldalon található. GPS: 47°54’56”É 20°24’11”K

A verseny napján a főúttól kezdve a rajthely és az útvonal is egyértelműen ki lesz jelölve. A cél az Eged-hegy tetején található kilátó.

Az rajt tervezett ideje: 12 óra. Kérünk mindenkit, aki részvételi szándékkal érkezik, hogy legkésőbb 10 órára érkezzen. Ugyanis az orvosi vizsgálat a hord keretek kiválasztása a teher rögzítése, időt vesz igénybe. Az időben érkezők védelmében a nevezés a helyszínen 8-10 óráig lehetséges

Az útvonal a piros túra jelzésén halad a kilátóig. Az út első harmada földút, ami az estleges esőzések következtében, jócskán felázhat és sáros lehet. A hegyre vezető meredekebb szakasz köves, egészen az utolsó erdős szakaszig mely szintén felázhat. Itt kifeszített kötelekkel tudjuk a haladást biztonságossá tenni. Több helyen helyezünk ki fa bakokat melyek lehetővé teszik a pihenést és a teher le- fel vételét egyedül. A versenyről készült film elérhetősége: https://youtu.be/hDe8tk9p5Tg Egyéb elérhetőség: hu-hu.facebook.com/teambuilding.hu

GY.I.K.

Barátaimmal érkezem, kísérhetnek engem?
Lehet kísérni a versenyzőket! Aki bizonytalan magában, az inkább szervezzen be maga mellé egy segítőt.
Egyedül érkezem kísérő nélkül a csomagomat hol helyezhetem el?
A versenyközpontban gondoskodunk a csomagok megőrzéséről. Valamint kérésre felszállítjuk a célhoz.
Nem indultam még ilyen megmérettetésen, hogy kell rögzíteni a téglát a hord keretre?
Mindenkinek személyre szabottan segítséget nyújtunk, a hord keret méretének kiválasztásától, a teher súlypont beállításán keresztül a biztonságos rögzítésig.
Jó kondícióban vagyok, de nem tudom, nekivághatok egy ilyen megmérettetésnek?
Nyilvános edzést tartunk 2018.09.22.-án 12 órától. Minden cipekedni vágyót szeretettel várunk. A verseny rajttal megegyező helyszínen.
Lesz e lehetőség frissítésre?
A verseny útvonalán két alkalommal biztosítunk ásványvizet és müzli szeletet a versenyzőknek.

A felmerülő kérdéseiteket email útján az sherparally@yahoo.com címre küldve a többi kedves érdeklődővel is megosztjuk.